Gallo Gården Skærlund

Thy Fonden oprettes i 1991 som en selvejende, almennyttig, social og kulturel fond. Fondens formål var på dette tidspunkt først og fremmest at tage i mod Skærlund og Enggården som en gave fra Johannes Nielsen.

Skærlund, der ejes af Thy Fonden, drives som en af Gallos 10 socialøkonomiske virksomheder i et nært samarbejde med Thy Fondens bestyrelse samt medarbejdere og medlemmer på Fontæne Gården Enggården.

 Skaerlund2Skaerlund

Ferie på Skærlund
Skærlund anvendes til kreative ferieophold. De, der holder ferie på Skærlund er oftest psykisk sårbare mennesker eller mennesker med sociale problemer eller psykiske lidelser, men som overalt i Gallo virksomheden er psykisk raske mennesker også meget velkomne.

Skærlund er smukt beliggende med storslået udsigt kun 9 km fra Vorupør og 17 km fra Thisted. Der er en stor kunstsamling fordelt i alle rum inklusiv gallerier og atelieren. (Se hæfte) Desuden findes to særdeles spændende og interessante kunstmuseer i området: Kirsten Kjær Museet i Langvad og et kunst og kultur museet i Heltborg. Også Museet i Thisted er et besøg værd.

Skærlund er kun åben i perioden april til september. Prisen 100 kr. pr. døgn pr. person. For yderlige information kontakt Leo på Enggården: Tlf.nr: 97 93 72 55.

Fontænegården Enggården ligger kun 3 minutters gang fra Skærlund, og man er velkommen til at besøge gården. Man kan altid spørge om man kan købe middagsmad til kun 25 kr. Se Engaardens hjemmeside: www.enggarden.dk. Enggården er i øvrigt den eneste Fontænegård i verden.

Plantegning2

Der er 17 sovesofaer på Skærlund:
2 enkeltværelser (Den ene i campingvogn)
2 lejligheder med 2 sovesofaer i hver lejlighed
1 lejlighed med 2 soveværelser med i alt 4 sovesofaer
1 loftlejlighed med 7 sovesofaer, der deles i 2 værelser i 2014

Der er 3 gallerier med spændende og talentfuld kunst væsentligt af kunstnere med psykisk sygdom. Det drejer sig hovedsageligt af kunstnere, der har boet på Skærlund i kortere perioder. Der er kunst overalt på Skærlund – i alt ca. 500 kunstværker. Det er den største samling kunst af kunstnere med psykisk sygdom udenfor Museum Ovartaci i Risskov.

 Ulf Larsen2

 Maleri af Ulf Larsen

 

Undervisning på Skærlund
I sommerperioden er der kurser for mennesker med psykiske problemer/psykiske sygdomme i kreative fag; tegning, maling, musik og skriveværksted. Underviserne er kunstnere og lærere på Gallo Skolen i Risskov. Henvendelse ang. Kurser og tilmelding sker på Gallo Skolen tlf.nr: 86 17 51 98. Se mere på Gallo Skolens hjemmeside: www.galloskolen.dk.

Kursernes lovgrundlag er Folkeoplysningsloven, og undervisningen tilrettelægges som særlig tilrettelagt undervisning på små hold med max. 6 deltagere. Kursernes form kan sammenlignes med en uges højskoleophold, da deltagerne bor på stedet.

Deltagerne medvirker på skift ved indkøb, madlavning og rengøring. Netop den korte periode og den højskoleprægede dagligdag, er meget efterspurgt af målgruppen. Emnerne er en lang række kreative fag, f.eks. tegning, maleri, skriveværksted og musik. Den tilknyttede lærerkreds er veluddannet og har indsigt i og forståelse for målgruppen. Deltager er indkvarteres i de 4 lejligheder og to værelser, som ses på tegningen af Skærlund.

Gallo Gården Skærlund:
Katholmvej 7, Hundborg,
7700 Thisted

Al henvendelse vedr. ferieophold skal ske til Leo på Enggården på:
Tlf.nr: 97 93 72 55

Prisen pr. overnatning er 100 kr. pr. døgn pr. person.

Al henvendelse vedr. kurser skal ske til Gallo Skolen:

Skærlund-gruppen på Gallo Skolen
Blåmunkevej6,
8240 Risskov
Tlf.nr: 86 17 51 98.
Kontortid: mandag til fredag fra 9 til 15

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Se mere på Gallo Skolens hjemmeside: www.galloskolen.dk.

Galleri Gallo

Adresse: 
Nørre Allé 86
8000 Århus C

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

 

Galleri Gallo på Facebook

 

Åbningstider:
tir.-lør. fra kl. 14-17
(Når der er udstilling)

Thomas Stenshøj:

Tlf: 61 40 47 67

Telefontid: Tirsdag og fredag kl. 10-14

Busforbindelser:
Bus nr. 13
Stop i Grønnegade

Bus 2A, 3A & 4A & 11
Stop ved Lollandsgade